ONLINE! Korai intervenció és az autizmus korai tünetei és fejlesztése

Időpontfoglalás
Térkép
Webshop

ONLINE! Korai intervenció és az autizmus korai tünetei és fejlesztése

Időpont

2021.07.27.

Kezdés

01:25

A jelentkezés 2021. február 1 -től indul online!

Előadók:
Dr. Varga Nelli neurológus szakorvos jelölt, gyermekpszichiáter, rezidens,
Palotai Szilvia gyógypedagógus MA, logopédus
Hendrich Barbara családterapeuta MA, TSMT terapeuta,
Dr. Tárnok Zsanett PhD klinikai szakpszichológus, neuropszichológus,
Gráf Rózsa gyógypedagógus-pszichopedagógus MA

Időpont: 2021.03.04-05.

Részvételi díj: 31.000Ft/fő

A tanfolyamon való részvétel feltétele: online jelentkezési űrlap kitöltése + a tanfolyami díj előzetes befizetése

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztráció a képzési díj befizetésével válik véglegessé!
Befizetési határidő: a helyek feltöltése befizetési sorrendben történik, de legkésőbb 5 nappal a kezdőidőpont előtt.

Online részvétel esetén kérjük, vegye figyelembe az alábbi szempontokat:
– stabil internetkapcsolat szükséges a részvételhez,
– okostelefon helyett részesítse előnyben az asztali számítógépet, laptopot,
– az oktatókkal chatablakon keresztül kommunikálhat.

A KÉPZÉSRŐL:

 

A képzés célja a korai fejlesztés az előadók által kialakított felfogásának és gyakorlatának bemutatása. A korai fejlesztésben résztvevők sokféle alapképesítéssel rendelkeznek és több helyen, más-más szemlélettel találkoznak/képződnek. A képzéseknek sokszor egymásnak ellentmondó üzenetei vannak. Nehéz kiigazodni a különféle nézőpontok és felfogások között. Mi, – az előadók – hasonló nézeteket vallunk, hasonló módon dolgozunk, vizsgálunk, fejlesztünk. Vehetik a kedves kollégák ezt a képzést, akár egy bevált jó gyakorlatnak, egy komplex szemléletnek, ami természetesen nem kötelezően követendő, de azt bizton állíthatjuk, hogy működik!

Előadásainkban egy kis elméleti bevezető – a fejlődéspszichológiai ismeretek felelevenítése – után a jelenleg a hazai és nemzetközi gyakorlatban használt fejlődést vizsgálóeljárásokat tekintjük át a csecsemőkortól iskolás korig. Elemezzük, értelmezzük, összehasonlítjuk a különféle fejlődési skálákat. Tanulmányozzuk a normál és specifikus fejlődési profilokat. Összefüggéseket keresünk az öröklött és a környezeti hatások fejlődésre gyakorolt szerepében. Foglalkozunk a koraszülött gyermekek fejlődési sajátosságaival, az utánvizsgálatok jelentőségével.

Elmélkedünk a családban megjelenő nehézségekről, a terápiás folyamatban résztvevők – család, gyermek, terpeuta, intézmény – szerepéről, kapcsolatáról, az együttműködés minőségeiről, mindezt gyakorlati tapasztalatokkal színesítve. Rátekintünk az autizmus korai tüneteire, gyanújeleire, az anamnesztikus adatok előrejelző funkcióira valamint az ADHD, szintén korai években megjelenő jeleire és a gyakori idegrendszeri-éretlenség tüneteire. Képzésünkben megismerhetik az Early Strart Denver Modelt (ESDM) melyet  az autizmussal élő kisgyermekek számára dolgoztak ki, de Magyarországon még kevéssé ismert beavatkozás.

Megismerkedhetnek a korai fejlesztés egy szemléletével, a szenzomotoros fejlesztéssel, amely korai prevenció/fejlesztés komplexitás szemléletében és alkalmazásában elősegíti az idegrendszeri érést, felhasználva az összes érzékelési bemenetet – taktilis, auditív, vizuális – amelyek hatnak a figyelem és a beszédfejlődésre is. A  résztvevők az eszközöket megismerhetik, sőt videófelvételeink segítségével a felmérés eredményeit is együtt vizsgáljuk . Képzésünket ajánljuk mindazoknak akik a korai fejlesztésben magasabb szintű elméletet és gyakorlatot szeretnének szerezni valamint azoknak akik a leggyakoribb gyermekpszichiátriai kórképekről is szívesen tájékozódna.

Képzésünket egy rövid teszttel zárjuk.

AKKREDITÁCIÓ:

Kódszáma: SE-TK/2021.I/00146, pontszáma: 30, óraszáma: 15

Szakma szerinti pontszámként elszámolható:

alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológia
csecsemő-gyermekgyógyászat
gyermek- és ifjúságpszichiátria
gyermekneurológia
háziorvostan
klinikai szakpszichológus
neonatológia
neuropszichológiai szakpszichológia
orvosi pszichológia
pszichotherápia

BEFIZETÉS:

Átutalással a Vadaskert Alapítvány bankszámlaszámára. Az utalás menetéről a jelentkezést visszaigazoló e-mailben találnak információt.

Képzési díj visszafizetése: A képzési díj visszatérítésére kizárólag betegség esetén, orvosi igazolás bemutatása mellett van lehetőség.

Kérjük a Tisztelt Résztvevőket, hogy a képzési díj intézménnyel történő elszámolásáról, valamint a számla pénzügyi osztály felé történő eljuttatásáról gondoskodni szíveskedjenek! A számla kiállítását követően a számlázási cím módosítására nincs lehetőség.

KAPCSOLAT:

kepzes@vadaskert.hu
+36 70 370 8500

 

PROGRAM:

 

1.nap

 

08:30-09:00 Tanfolyam megnyitása, A fejlődésre ható tényezők a TEAM jelentősége (Varga Nelli, Palotai Szilvia)

09:00-09:30 Az atipikus fejlődés mértékének meghatározása. Fejlődési skálák, intelligenciatesztek, részképességek mérése (Gráf Rózsa)

09:30-10:00 A koraszülöttek utógondozása (Gráf Rózsa)

10:00-11:00 Szenzomotoros fejlődés 1.  – elmélet Mozgásfejlődés, taktilis rendszer, hallás észlelés, vizuális észlelés, figyelem, beszédfejlődés; Idegrendszeri éretlenség hatása a fejlődésre (tipikus és atipikus fejlődés), zavar (Palotai Szilvia)

11:00-11:15 Szünet

11:15-12:00 Szenzomotoros fejlődés 2.  – elmélet Korai sérülések, organikus zavarok hatása a fejlődésre: a mozgás területén (pl. az oxigénhiány okozta sérülések), a beszédfejlődés területén,  megkésett beszédfejlődés (Palotai Szilvia)

12:00-13:00 Ebédszünet

13:00-13:45 Felhívó jelek az anamnézis során. Az ADHD-s gyerekek jellemzően megjelenő idegrendszeri éretlenségei a korai években és fejlesztési javaslatai. Nemzetközi  kutatás bemutatása.
(Hendrich Barbara)

13:45-14:30 Az autizmus korai tünetei, gyanújelei (Varga Nelli)

14:30-14:45 Szünet

14:45-15:45 Szülők által megélt nehézségek, a korai fejlődési rendellenességek hatásai a családban. Hova fordulhat a szülő? (Varga Nelli, Hendrich Barbara, Palotai Szilvia)

15:45-16:30 Rövid Teszt az első nap anyagából, Kérdések, válaszok

2.nap

 

09:00-09:45 Az ADHD korai felismerése (Tárnok Zsanett)

09:45-10:45 Az autizmus spektrum zavar korai viselkedésterápiájának alapvonalai az Early Strart Denver Model bemutatásán keresztül (Varga Nelli)

10:45-11:15 Szünet

11:15-12:15 A szenzoros integrációs zavar tünetegyüttese.  A szenzomotoros terápia hatásmechanizmusa és a Kiphard módszer bemutatása. (Hendrich Barbara)

12:15-13:15: Ebéd

13:15-14:15: Komplex fejlesztés során javasolt játékok, eszközök, lehetőségek. (Palotai Szilvi, Gráf Rózsa)

14:15-15:30: Rövid Teszt a második nap anyagából, Tanfolyam zárása, kérdések, válaszok

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A képzés megtartása minimum létszámhoz kötött. Esetleges lemondás esetén három nappal a tanfolyam kezdete előtt értesítünk mindenkit.

Lejárt rendezvény

Kurzus időpontja

  • 2021.07.27. 01:25 - 01:25
Megosztás

iratkozz fel

Iratkozzon fel!

Iratkozzon fel, és értesüljön az elsők között akcióinkról!